Picklad primörsallad

Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Picklad primörsallad

Piggt picklad morot, rädisa och sockerärta lyfter denna matvetesalladen som passar till det mesta, inte minst på buffén. Bara de picklade primörerna i sig är ett trevligt tillbehör till söndagssteken, grillat kött eller ugnsbakad lättgravad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Picklad primörsallad

Ingredienser

10 portioner
3 dl matvete
1 vitlöksklyfta
finrivet skal och juice av 1 citron
2 dl hackad persilja
1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g blandade salladsblad

Primörpickles

1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
4 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
3/4 dl färskpressad citronjuice
2 knippen morötter (à ca 400 g)
2 knippen rädisor (à ca 200 g)
150 g sockerärtor

Gör så här

00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1292 KJ / 309 kCal
Fett9 g
Salt0.42 g
Kolhydrater52 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Matvetesallad med primörpickles
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka matvete
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Farrosallad med sparris, päron och sojanötter
    Betyg 3.8 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad