Ört- och vitlöksgravad strömming

6
2
Ört- och vitlöksgravad strömming

Tycker du om gravad strömming? Då är detta recept på ört- och vitlöksgravad strömming något för dig! Grava den läckra strömmingen i en örtsås av basilika, dill, persilja, crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och vitlök.

Ört- och vitlöksgravad strömming

Ingredienser

4 portioner
1 kg strömmingsfiléer
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12 %)
2 msk salt

Örtsås

2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 kruka dill
1 kruka persilja
5 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättnigsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Inger

2006-04-06

Brukar hålla en vecka i kyl.

Veronica

2006-04-02

Hur länge håller den här strömmingen? Nån som vet.