Ört- och vitlöksgravad strömming

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Ört- och vitlöksgravad strömming

Tycker du om gravad strömming? Då är detta recept på ört- och vitlöksgravad strömming något för dig! Grava den läckra strömmingen i en örtsås av basilika, dill, persilja, crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och vitlök.

Ört- och vitlöksgravad strömming

Ingredienser

4 portioner
1 kg  strömmingsfiléer
1 l  vatten
2 dl  ättiksprit (12 %)
2 msk  salt

Örtsås

2   vitlöksklyftor
1   kruka basilika
1   kruka dill
1   kruka persilja
5 dl  crème fraiche
3 msk  majonnäs
1 msk  dijonsenap
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättnigsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Brukar hålla en vecka i kyl.

Inger

2006-04-06

Hur länge håller den här strömmingen? Nån som vet.

Veronica

2006-04-02

Testa liknande recept

Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boquerones
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga