Ört- och vitlöksgravad strömming

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Ört- och vitlöksgravad strömming

Tycker du om gravad strömming? Då är detta recept på ört- och vitlöksgravad strömming något för dig! Grava den läckra strömmingen i en örtsås av basilika, dill, persilja, crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och vitlök.

Ört- och vitlöksgravad strömming

Ingredienser

4 portioner
1 kg  strömmingsfiléer
1 l  vatten
2 dl  ättiksprit (12 %)
2 msk  salt

Örtsås

2   vitlöksklyftor
1   kruka basilika
1   kruka dill
1   kruka persilja
5 dl  crème fraiche
3 msk  majonnäs
1 msk  dijonsenap
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättnigsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Brukar hålla en vecka i kyl.

Inger

2006-04-06

Hur länge håller den här strömmingen? Nån som vet.

Veronica

2006-04-02

Testa liknande recept

Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svenska boquerones
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga