Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ört- och vitlöksgravad strömming

Tycker du om strömming är detta recept på ört och vitlöksgravad strömming något för dig! Grava den läckra strömmingen i en örtsås av basilika, dill, crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och vitlök. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa, filea och dra skinnet av strömmingen (eller köp färdigdragen och filead strömming i din butik). Blanda lagen och slå den över filéerna. Låt stå kall över natten.
  2. Häll av lagen och låt strömmingen ligga en stund på en kökshandduk som suger upp överflödig vätska, annars tunnar sig såsen.
  3. Mixa samtliga ingredienser i örtsåsen till en grön och fin sås med en mixerstav eller mixerkanna. Smaka av med ev salt och peppar. 
  4. Vänd försiktigt ner strömmingen i lagen. De ska helst stå 2 dygn i kyl, men är goda redan samma dag.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg strömming som har varit fryst minst 2 dygn
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk salt
Örtsås
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?