Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fänkåls- och ingefärssill

Med en burk färdig 5-minuterssill är det enkelt att sätta din egen prägel på den sötsyrliga firren. Ingefära, fänkål och lime är en fräsch kombo som ger ett piggt sting av ingefäran och trevlig krispighet från fänkålen. Enkelt, smidigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken. Ansa och hyvla fänkålen tunt med osthyvel eller mandolin. Skär limen i klyftor.
  4. Häll av sillen och låt rinna av. Skär sillen i sneda bitar.
  5. Varva sill, rödlök, fänkål och limeklyftor i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Ställ i kylen och låt dra minst 8 timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 fänkål
  • 1 lime
  • 1 burk 5-minuterssill (à ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1432 kJ / 343 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept