ÖVER 60 MIN | Medel

Fänkåls- och ingefärssill

Med en burk färdig 5-minuterssill är det enkelt att sätta din egen prägel på den sötsyrliga firren. Ingefära, fänkål och lime är en fräsch kombo som ger ett piggt sting av ingefäran och trevlig krispighet från fänkålen. Enkelt, smidigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken. Ansa och hyvla fänkålen tunt med osthyvel eller mandolin. Skär limen i klyftor.
  4. Häll av sillen och låt rinna av. Skär sillen i sneda bitar.
  5. Varva sill, rödlök, fänkål och limeklyftor i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Ställ i kylen och låt dra minst 8 timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 fänkål
  • 1 lime
  • 1 burk 5-minuterssill (à ca 400 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1432 kJ / 343 kCal