Picklad fänkål

Betyg 4.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Picklad fänkål

Gör egen picklad fänkål! Genom att pickla fänkålen i en lag av vatten, socker, ättika och salt blir den syrlig och salt och passar fint som krispigt tillbehör till exempelvis fisk. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Picklad fänkål

Ingredienser

8 portioner
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
400 g fänkål

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jag gjorde min med gullök i samt lite svartpeppar och en skvätt vinäger för lite extra karaktär.

    Milad

  • Hur länge håller den sig?

    Majvor

    Hej Majvor! Hej Vi brukar säga två veckor, det är bara att lukta, titta och smaka som gäller! ;) Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Så enkelt och så gott!

    Rut

Testa liknande recept

  • Inlagd sill med dragon och fänkål
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Picklade grönsaker
    Betyg 3.8 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syrlig fänkålssallad med pepparrot
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkåls- och ingefärssill
    Betyg 2.5 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad