Piccata på zucchini med sparris- och fänkålssallad

5
0 Klimatsmart
Piccata på zucchini med sparris- och fänkålssallad

Piccata är en Italiensk schnitzel som du i det här receptet gör på zucchini. Denna goda grönsak blir krispig och god när den paneras i panco och parmesan. Till gör du en frisk sallad med fänkål, sparris och en skvätt citron för smakens skull. En krämig citronsmetana vid sidan av fulländar måltiden.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Piccata på zucchini med sparris- och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Piccata

2
zucchini
-
salt och peppar
2
ägg
2 dl
panko
1 dl
riven parmesanost
1 dl
vetemjöl
3 msk
olja

Citronsmetana

rivet skal av 1
citron
2 dl
smetana

Sallad

1/2
fänkål
250 g
grön sparris
1
rödlök
1/2
kruka persilja
-
citronsaft
1 msk
olivolja

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vill du ha piccatan lite hetare kan du smaksätta parmesanblandningen med lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3336 KJ / 797 kCal
Fett 42.1 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 78.8 g
Protein 21.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept