Piccata på zucchini med sparris- och fänkålssallad
Piccata är en Italiensk schnitzel som du i det här receptet gör på zucchini. Denna goda grönsak blir krispig och god när den paneras i panco och parmesan. Till gör du en frisk sallad med fänkål, sparris och en skvätt citron för smakens skull. En krämig citronsmetana vid sidan av fulländar måltiden.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Piccata
2 zucchini
salt
peppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
1 dl vetemjöl
3 msk olja
Citronsmetana
rivet skal av 1 citron
2 dl smetana
Sallad
1/2 fänkål
250 g grön sparris
1 rödlök
1/2 kruka persilja
citronsaft
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3336 KJ / 797 kCal
Fett42.1 g
Salt2.9 g
Kolhydrater78.8 g
Protein21.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer