Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Physalischutney med rosmarin och svartpeppar

En kryddig chutney gjord på physalis, med smak av rosmarin och svartpeppar. Låt den gärna vila ett par dagar innan du serverar den – och när du väl gör det, är den himmelsk till ostbrickan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med honung, råsocker, svartpeppar och rosmarin.
  2. Skär physalisen i bitar och koka dem sakta i lagen ca 25 minuter. Låt kallna och gärna stå och mogna några dagar.
  3. Till servering: Servera chutneyn till ost, kallskuret och gärna med mandlar.

För alla

Chutneyn är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 dl råsocker
  • 6 grovkrossade svartpepparkorn
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 askar (à 140 g) skalad physalis
Till servering
  • ost
  • kallskuret
  • mandel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 313 kJ / 75 kCal