Physalischutney med rosmarin och svartpeppar
![Physalischutney med rosmarin och svartpeppar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104403/cf_259/physalischutney_med_rosmarin_och_svartpeppar.jpg)
En kryddig chutney gjord på physalis, med smak av rosmarin och svartpeppar. Låt den gärna vila ett par dagar innan du serverar den – och när du väl gör det, är den himmelsk till ostbrickan!
![Physalischutney med rosmarin och svartpeppar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104403/cf_259/physalischutney_med_rosmarin_och_svartpeppar.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 dl vatten
2 msk honung
1 dl råsocker
6 grovkrossade svartpepparkorn
4 kvistar rosmarin
2 askar (à 140 g) skalad physalis
Till servering
ost
kallskuret
mandel
För alla
Chutneyn är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi313 KJ / 75 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater17.1 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Väldigt god! Det blev en liten burk chutney. Jag modifierade dock - med egenodlade physalis hade jag inte riktigt tillräckligt, så jag lade till ca 50 gram tomater. Bytte också ut rosmarin mot timjan och råsocker mot vitt socker. Skippade honung (bidrar säkerligen till god smak, men jag tyckte det blev tillräckligt sött). Oavsett är det ett bra recept och det blir säkert bra om man följer det precis enligt recept med!
Nick
2023-08-27Blev väldigt vattnig så man bör minska på vattenmängden. Spännande smak och mycket god!
Camilla
2021-08-16Låter jättegott, måste prova, kanske ge en burk som julklapp:
Marie-louise
2016-12-14