Physalischutney med rosmarin och svartpeppar

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
3
Physalischutney med rosmarin och svartpeppar

En kryddig chutney gjord på physalis, med smak av rosmarin och svartpeppar. Låt den gärna vila ett par dagar innan du serverar den – och när du väl gör det, är den himmelsk till ostbrickan!

Physalischutney med rosmarin och svartpeppar

Ingredienser

8 portioner
1 dl  vatten
2 msk  honung
1 dl  råsocker
6   grovkrossade svartpepparkorn
4   kvistar rosmarin
2   askar (à 140 g) skalad physalis

Till servering

ost
kallskuret
mandel

För alla

Chutneyn är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god! Det blev en liten burk chutney. Jag modifierade dock - med egenodlade physalis hade jag inte riktigt tillräckligt, så jag lade till ca 50 gram tomater. Bytte också ut rosmarin mot timjan och råsocker mot vitt socker. Skippade honung (bidrar säkerligen till god smak, men jag tyckte det blev tillräckligt sött). Oavsett är det ett bra recept och det blir säkert bra om man följer det precis enligt recept med!

Nick

2023-08-27

Blev väldigt vattnig så man bör minska på vattenmängden. Spännande smak och mycket god!

Camilla

2021-08-16

Låter jättegott, måste prova, kanske ge en burk som julklapp:

Marie-louise

2016-12-14

Näringsvärde per portion

Energi313 KJ / 75 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater17.1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dessertwok
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Exotisk kompott
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberchutney med kanel
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga