Physalischutney med rosmarin och svartpeppar
En kryddig chutney gjord på physalis, med smak av rosmarin och svartpeppar. Låt den gärna vila ett par dagar innan du serverar den – och när du väl gör det, är den himmelsk till ostbrickan!
Ingredienser
8 portioner
1 dl vatten
2 msk honung
1 dl råsocker
6 grovkrossade svartpepparkorn
4 kvistar rosmarin
2 askar (à 140 g) skalad physalis
Till servering
ost
kallskuret
mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi313 KJ / 75 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater17.1 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Otroligt goda smaker tillsammans. Passar perfekt till stark ostar av olika slag, har också gett bort burkar i present vilket har varit omtyckt. Det blev rinnigt hos mig med så jag öppnade några burkar och kokade ihop med lite agar i efterhand. Toppen!
Anna helena
2024-11-23Väldigt god! Det blev en liten burk chutney. Jag modifierade dock - med egenodlade physalis hade jag inte riktigt tillräckligt, så jag lade till ca 50 gram tomater. Bytte också ut rosmarin mot timjan och råsocker mot vitt socker. Skippade honung (bidrar säkerligen till god smak, men jag tyckte det blev tillräckligt sött). Oavsett är det ett bra recept och det blir säkert bra om man följer det precis enligt recept med!
Nick
2023-08-27Blev väldigt vattnig så man bör minska på vattenmängden. Spännande smak och mycket god!
Camilla
2021-08-16