Petit choux med ostfyllning

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Petit choux med ostfyllning

Den franska, frasig bakelsen serverades redan i början på 1900-talet och fylldes ofta med något salt istället för sött. I denna version från 30-talets Sverige fyller du de små bakelserna med en smakrik ädelostkräm. Servera gärna som ett lite lyxigare tilltugg till drinken.

Petit choux med ostfyllning

Ingredienser

ca 15 st

Petit choux

3/4 dl  vatten
25 g  smör
1/2 dl  vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1   ägg

Ädelostkräm

70 g  ädelost
50 g  naturell färskost av cream cheesetyp (23 %)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotien och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per Petit choux.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

skit

Hans

2018-12-23

Näringsvärde per portion

Energi211 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.17 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Cocktailtårta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schackrutor
Betyg 4 av 5.
834 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt salt sill med lökgrädde
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga