Petit choux med ostfyllning

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Petit choux med ostfyllning

Den franska, frasig bakelsen serverades redan i början på 1900-talet och fylldes ofta med något salt istället för sött. I denna version från 30-talets Sverige fyller du de små bakelserna med en smakrik ädelostkräm. Servera gärna som ett lite lyxigare tilltugg till drinken.

Petit choux med ostfyllning

Ingredienser

ca 15 st

Petit choux

3/4 dl  vatten
25 g  smör
1/2 dl  vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1   ägg

Ädelostkräm

70 g  ädelost
50 g  naturell färskost av cream cheesetyp (23 %)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotien och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per Petit choux.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

skit

Hans

2018-12-23

Näringsvärde per portion

Energi211 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.17 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Cocktailtårta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gös à la Mornay
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga