Petit choux med ostfyllning

1
1
Petit choux med ostfyllning

Den franska, frasig bakelsen serverades redan i början på 1900-talet och fylldes ofta med något salt istället för sött. I denna version från 30-talets Sverige fyller du de små bakelserna med en smakrik ädelostkräm. Servera gärna som ett lite lyxigare tilltugg till drinken.

Skriv ut
Petit choux med ostfyllning

Ingredienser

ca 15 st

Petit choux

0.75 dl
vatten
25 g
smör
0.5 dl
vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1
ägg

Ädelostkräm

70 g
ädelost
50 g
naturell färskost av cream cheesetyp (23 %)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotien och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per Petit choux.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Hans

12/23/2018

skit

Näringsvärde per portion

Energi 211 KJ / 50 kCal
Fett 4 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 2 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept