Petit choux med ostfyllning

Den franska, frasig bakelsen serverades redan i början på 1900-talet och fylldes ofta med något salt istället för sött. I denna version från 30-talets Sverige fyller du de små bakelserna med en smakrik ädelostkräm. Servera gärna som ett lite lyxigare tilltugg till drinken.

Ingredienser
ca 15 st
Petit choux
3/4 dl vatten
25 g smör
1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1 ägg
Ädelostkräm
70 g ädelost
50 g naturell färskost av cream cheesetyp (23 %)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per Petit choux.
Energi211 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.17 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
En fråga, i detta recept står inte ÄT GENAST som i ett annat ni har (gorges) där degen också fylls med ostkräm. Vad är skillnaden? Är det för att degrecepten är olika? Gorges har fler ingredienser, blir de då känsligare? Eller?
Catarina
2025-01-09Hej Catarina1 Vi har nog glömt att skriva dit det. Gör det nu. Men vill man förbereda så kan man vänta med att fylla dom med krämen så håller de lätt en dag. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-10skit
Hans
2018-12-23