Petit choux med ostfyllning

1
1
Petit choux med ostfyllning

Den franska, frasig bakelsen serverades redan i början på 1900-talet och fylldes ofta med något salt istället för sött. I denna version från 30-talets Sverige fyller du de små bakelserna med en smakrik ädelostkräm. Servera gärna som ett lite lyxigare tilltugg till drinken.

Petit choux med ostfyllning

Ingredienser

ca 15 st

Petit choux

3/4 dl vatten
25 g smör
1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1 ägg

Ädelostkräm

70 g ädelost
50 g naturell färskost av cream cheesetyp (23 %)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotien och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per Petit choux.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Hans

2018-12-23

skit

Näringsvärde per portion

Energi 211 KJ / 50 kCal
Fett 4 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 2 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kardemummakringlor
Kräftpaj
Påsktårta cheesecake
Kanelsnäcka
Rabarberbulle