Petit choux

Betyg 4.4 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Petit choux

Petit choux är vackra och goda små, franska bakelser, här fyller vi varje liten bakelse med grädde och färska hallon. Du kan också välja om du vill fylla bakelserna med vaniljkräm och eller andra bär. Petit choux ser avancerade ut, men de är faktiskt inte särskilt krångliga att göra. Våga testa!

Petit choux

Ingredienser

20 st
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl ( 2 dl motsvara ca 120 g)
3 ägg

Vaniljgrädde

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Till servering

1 förp färska hallon (à 125 g)
florsocker

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hur blir dom när dom tinar, blir dom mjuka? Ska man torka dom i ugnen efteråt?

    Karin

  • Samma recept som sju sorters kakor så förstår inte vad som gått fel för er som misslyckats?

    Sofia

  • Sämsta receptet! 25min och de blev brända!!

    Johanna

  • För lös smet,rinner ut och blir platt. Vägde mjölet så det blev 120g (2dl)dl Läste i vår kokbok. Där ska det vara 5o g smör vtn 2 dl vetemjöl 3ägg 2dl Ska prova ett riktigt recept! Kristina

    Kristina

  • Blev för lös. Borde vara mer mjöl?

    Karolina

  • Måste man blanda med just träslev eller funkar de med vanlig sked? Plastverktyg?:)

    Janina

  • Hej. Gjorde dubbelsats, undra om jag kan lägga dom i burk, dom utan fyllning, ?? Eller måste jag frysa in dom ? Tacksam för svar. Mvh Dorthe.

    Dorthe

    Hej Dorthe! Om du ska använda dem inom ett par dagar så går det bra att förvara dem i kylen. I annat fall rekommenderar vi att frysa in dem. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Går det att frysa dom ( utan grädde o bär )

    Caroline

    Hej Caroline! Ja, det går bra att frysa dem utan fyllning. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Blev jättebra, lätt recept, gjorde 20 st. som det står i receptet, men kunde nog gjort 22. Lite längre tid i ugnen än vad som stod.

    Birgitta

  • Jätte enkelt recept jag gjorde tolv klickar och det vart perfekt portionstorlek Tack för receptet

    Annica

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi459 KJ / 110 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Bärtartelett med mascarpone
    Betyg 3.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Budapestbakelse
    Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Skurna prinsessbakelser
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rabarbercheesecake i glas
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbiskvier
    Betyg 3.8 av 5.151 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad