Petit choux

Petit choux är vackra och goda små, franska bakelser, här fyller vi varje liten bakelse med grädde och färska hallon. Du kan också välja om du vill fylla bakelserna med vaniljkräm och eller andra bär. Petit choux ser avancerade ut, men de är faktiskt inte särskilt krångliga att göra. Våga testa!

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi459 KJ / 110 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
10 stHur blir dom när dom tinar, blir dom mjuka? Ska man torka dom i ugnen efteråt?
Karin
Samma recept som sju sorters kakor så förstår inte vad som gått fel för er som misslyckats?
Sofia
Sämsta receptet! 25min och de blev brända!!
Johanna
För lös smet,rinner ut och blir platt. Vägde mjölet så det blev 120g (2dl)dl Läste i vår kokbok. Där ska det vara 5o g smör vtn 2 dl vetemjöl 3ägg 2dl Ska prova ett riktigt recept! Kristina
Kristina
Blev för lös. Borde vara mer mjöl?
Karolina
Måste man blanda med just träslev eller funkar de med vanlig sked? Plastverktyg?:)
Janina
Hej. Gjorde dubbelsats, undra om jag kan lägga dom i burk, dom utan fyllning, ?? Eller måste jag frysa in dom ? Tacksam för svar. Mvh Dorthe.
Dorthe
Hej Dorthe! Om du ska använda dem inom ett par dagar så går det bra att förvara dem i kylen. I annat fall rekommenderar vi att frysa in dem. Hälsningar Elina
ICA-köket
Går det att frysa dom ( utan grädde o bär )
Caroline
Hej Caroline! Ja, det går bra att frysa dem utan fyllning. Hälsningar Elina
ICA-köket
Blev jättebra, lätt recept, gjorde 20 st. som det står i receptet, men kunde nog gjort 22. Lite längre tid i ugnen än vad som stod.
Birgitta
Jätte enkelt recept jag gjorde tolv klickar och det vart perfekt portionstorlek Tack för receptet
Annica