Chokladbiskvier

132
19
Chokladbiskvier

Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Chokladbiskvier

Ingredienser

40 st små

Botten

200 g mandelmassa
1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 30 g)

Fyllning

50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering

ca 150 g mörk choklad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: läs ingrediensförteckningen på chokladen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

132

Kommentarer

Lena

2023-01-25

Fick 31 små biskvier på dubbel sats och mycket smörkräm över

Anna

2022-07-22

Fick ihop 38, supergoda! Perfekt recept

Maria

2022-03-08

Jag fattar inte hur ni kan skriva att det blir 40 små. Det blir 20 pyttesmå. I min smak är det alldeles för mycket smörkräm. Jag måste göra en dubbel sats till för att göra av med all smörkräm. Har inte smakat ännu.

Redaktionen ICAse

2022-03-25

Tack Maria och ni andra som kommenterat i receptet. Våra kockar har nu provlagat receptet igen och om man spritsar 3 cm kakor får man ut 40 st små biskvier. Vi har däremot ökat tiden i ugnen med några minuter. Hoppas ni vill prova laga biskvierna igen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 355 KJ / 85 kCal
Fett 5.3 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 8.2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden