Chokladbiskvier

Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi355 KJ / 85 kCal
Fett5.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8.2 g
Protein1 g
Kommentarer
Receptet är bra och kakorna blir jättegoda men er uppfattning om hur många kakor man får ut av en sats är väldigt överdriven.
Ulf thomas
2025-05-10Bästa o enklaste receptet på biskvier👍! Har gjort dem många gånger och antalet/hur många det blir beror ju på hur stora o tjock bottnarna görs. Jag formar små ”bollar” med två teskedar av smeten o plattar ut dem med tummen😊. Det blir ca 27-30 st.
Britt eva maria
2024-12-19Jag har nu bakat dessa, väntar bara på att doppa dem i choklad. Jag gjorde exakt enligt receptet. Ritade rundlar 3 cm diameter. Tom mättade mängden jag klickade ut. Fick ut 13 små bottnar. Jag förstår inte överhuvudtaget hur era bagare får ut 40 stk? Skulle vilja veta hur det gick till
Anna-lena
2024-12-19Hej Anna-Lena! Nu har vi provbakat biskvierna och vi fick ut 30 stycken, då var alla mellan 3 och 3 1/2 cm i diameter. Kanske 7 mm tjocka. Då blir dom också klara på ca 10 minuter i ugnen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-22