Chokladbiskvier

Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Ingredienser
30 st små
Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 30 g)
Fyllning
50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
ca 150 g mörk choklad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi355 KJ / 85 kCal
Fett5.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8.2 g
Protein1 g
Kommentarer
Bästa o enklaste receptet på biskvier👍! Har gjort dem många gånger och antalet/hur många det blir beror ju på hur stora o tjock bottnarna görs. Jag formar små ”bollar” med två teskedar av smeten o plattar ut dem med tummen😊. Det blir ca 27-30 st.
Britt eva maria
2024-12-19Jag har nu bakat dessa, väntar bara på att doppa dem i choklad. Jag gjorde exakt enligt receptet. Ritade rundlar 3 cm diameter. Tom mättade mängden jag klickade ut. Fick ut 13 små bottnar. Jag förstår inte överhuvudtaget hur era bagare får ut 40 stk? Skulle vilja veta hur det gick till
Anna-lena
2024-12-19Hej Anna-Lena! Nu har vi provbakat biskvierna och vi fick ut 30 stycken, då var alla mellan 3 och 3 1/2 cm i diameter. Kanske 7 mm tjocka. Då blir dom också klara på ca 10 minuter i ugnen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-22Har gjort detta recept två ggr nu. Får ut över 40 små kakor och mängden smörkräm räcker alldeles lagom. Ett tips är att rita ut en mall på bakplåtspappret så är det lätt att följa/titta på när man spritsar. Det enda jag ändrar i receptet är att jag kör 37% choklad i smörkrämen och sen 55% utanpå. Blir huuur bra och gott som helst!
Sofia
2024-01-28