Chokladbiskvier
Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.
Ingredienser
40 st små
Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 30 g)
Fyllning
50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
ca 150 g mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi355 KJ / 85 kCal
Fett5.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8.2 g
Protein1 g
Kommentarer
Har gjort detta recept två ggr nu. Får ut över 40 små kakor och mängden smörkräm räcker alldeles lagom. Ett tips är att rita ut en mall på bakplåtspappret så är det lätt att följa/titta på när man spritsar. Det enda jag ändrar i receptet är att jag kör 37% choklad i smörkrämen och sen 55% utanpå. Blir huuur bra och gott som helst!
Sofia
2024-01-28Får ut 20. Gör dubbel sats. Så goda och lätta att göra! Alla vill ha!
Eva
2023-12-31Fick ut 24 små så 40 stämmer ju inte.
Gunilla
2023-12-04