Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladbiskvier

Hemgjorda chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. Biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går chokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Botten: Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop den med äggvitan till en jämn smet.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut (eller klicka) smeten på en plåt med bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm i diameter. Platta till topparna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Fyllning: Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
  6. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning.
  7. Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt tills krämen stelnat.
  8. Garnering: Bryt chokladen i bitar, lägg dem i en skål eller kopp (inte allt för vid). Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt chokladen svalna något. Doppa biskviernas krämsida i chokladen. Ställ dem på ett bakplåtspapper för att stelna. 
  9. Förvara biskvierna i kylskåp. 

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: läs ingrediensförteckningen på chokladen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 40 st små
Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 60 g)
Fyllning
  • 50 g mörk choklad (gärna 70 %)
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
Garnering
  • ca 150 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 355 kJ / 85 kCal