Chokladbiskvier

Betyg 3.8 av 5.
143 personer har röstat
22
Chokladbiskvier

Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Chokladbiskvier

Ingredienser

40 st små

Botten

200 g mandelmassa
1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 30 g)

Fyllning

50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering

ca 150 g mörk choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
143 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort detta recept två ggr nu. Får ut över 40 små kakor och mängden smörkräm räcker alldeles lagom. Ett tips är att rita ut en mall på bakplåtspappret så är det lätt att följa/titta på när man spritsar. Det enda jag ändrar i receptet är att jag kör 37% choklad i smörkrämen och sen 55% utanpå. Blir huuur bra och gott som helst!

Sofia

2024-01-28

Får ut 20. Gör dubbel sats. Så goda och lätta att göra! Alla vill ha!

Eva

2023-12-31

Fick ut 24 små så 40 stämmer ju inte.

Gunilla

2023-12-04

Näringsvärde per portion

Energi355 KJ / 85 kCal
Fett5.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8.2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Lingonbiskvier
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronbiskvier
Betyg 3.1 av 5.
214 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbiskvier
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biskvitårta
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga