Petit choux
Petit choux är vackra och goda små, franska bakelser, här fyller vi varje liten bakelse med grädde och färska hallon. Du kan också välja om du vill fylla bakelserna med vaniljkräm och eller andra bär. Petit choux ser avancerade ut, men de är faktiskt inte särskilt krångliga att göra. Våga testa!
Ingredienser
20 st
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl ( 2 dl motsvara ca 120 g)
3 ägg
Vaniljgrädde
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi459 KJ / 110 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Måste man blanda med just träslev eller funkar de med vanlig sked? Plastverktyg?:)
Janina
2024-02-23Hej. Gjorde dubbelsats, undra om jag kan lägga dom i burk, dom utan fyllning, ?? Eller måste jag frysa in dom ? Tacksam för svar. Mvh Dorthe.
Dorthe
2023-04-30Hej Dorthe! Om du ska använda dem inom ett par dagar så går det bra att förvara dem i kylen. I annat fall rekommenderar vi att frysa in dem. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02Går det att frysa dom ( utan grädde o bär )
Caroline
2023-04-14Hej Caroline! Ja, det går bra att frysa dem utan fyllning. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-25