Peters magiska rödspätta

Betyg 3.6 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Peters magiska rödspätta

Anki från Uppsala, som bidragit med detta recept, säger sig inte vara helt förtjust i fisk, men älskar att äta rödspätta som hennes Peter lagar! Här har våra kockar gjort en variant av Ankis favorit som vi hoppas är minst lika god som Peters!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Peters magiska rödspätta

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g potatis
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
65 g färsk bladspenat
salt
peppar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 citron
1 kruka dill
80 g ishavsrom
1 dl riven ost

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag gjorde potatismos till, supergott!

    Nina

  • Suverän ! Jag lade purjolöken mm på fisken in i ugn och hade sås vid sidan om! Supergott!

    Maria

  • Tyckte denna rätten var väldigt god!! Kommer göra den fler gånger.

    Tina

Näringsvärde per portion

Energi2645 KJ / 631 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater48.8 g
Protein55.5 g

Testa liknande recept

  • Dillbakad spätta med gröna ärter
    Betyg 3.3 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsspätta med blomkåls-couscous
    Betyg 3.1 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad