Lax med tomat- och pestorisoni

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
1
Lax med tomat- och pestorisoni

Recept på snabblagad men otroligt god lax med tomat- och pestorisoni. Du steker och kryddar fisken som du sedan serverar med risoni blandat med pesto, tomat, rödlök och oliver.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Lax med tomat- och pestorisoni

Ingredienser

4 portioner
4   bitar lax (à ca 125 g)
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Risoni

4   port risoni
1/2 dl  pesto
4   tomater
1   rödlök
1 dl  oliver

För alla

Gör glutenfri: byt ut risoni (som är en pastasort) mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: peston innehåller en liten mängd laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut peston mot hackad basilika, olivolja och en vitlöksklyfta.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Pesto innehåller parmesan, som i sin tur kan innehålla lysozym (E1105) som känsliga äggallergiker kan reagera på. Gör i så fall som det står under mjölkproteinfri.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Slemmigt..

Camilla

2021-07-17

Näringsvärde per portion

Energi2485 KJ / 594 kCal
Fett30.6 g
Kolhydrater45.8 g
Protein33.7 g

Testa liknande recept

Lax med majs och tomatrisoni
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestorisoni
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestorisoni med avokado och grillad lax
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine och röd pestopasta
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga