Lax med tomat- och pestorisoni
Recept på snabblagad men otroligt god lax med tomat- och pestorisoni. Du steker och kryddar fisken som du sedan serverar med risoni blandat med pesto, tomat, rödlök och oliver.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011
Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à ca 125 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Risoni
4 port risoni
1/2 dl pesto
4 tomater
1 rödlök
1 dl oliver
För alla
Gör glutenfri: byt ut risoni (som är en pastasort) mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: peston innehåller en liten mängd laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut peston mot hackad basilika, olivolja och en vitlöksklyfta.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Pesto innehåller parmesan, som i sin tur kan innehålla lysozym (E1105) som känsliga äggallergiker kan reagera på. Gör i så fall som det står under mjölkproteinfri.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2485 KJ / 594 kCal
Fett30.6 g
Kolhydrater45.8 g
Protein33.7 g
Kommentar
Slemmigt..
Camilla
2021-07-17