Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lax med tomat- och pestorisoni

Recept på snabblagad men otroligt god lax med tomat- och pestorisoni. Du steker och kryddar fisken som du sedan serverar med risoni blandat med pesto, tomat, rödlök och oliver.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Risoni: Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den varma risonin med pesto. Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt. Blanda ner lök, tomater och oliver i risonin.
  3. Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera direkt med pestorisoni.

För alla

Gör glutenfri: byt ut risoni (som är en pastasort) mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: peston innehåller en liten mängd laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut peston mot hackad basilika, olivolja och en vitlöksklyfta.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Pesto innehåller parmesan, som i sin tur kan innehålla lysozym (E1105) som känsliga äggallergiker kan reagera på. Gör i så fall som det står under mjölkproteinfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar lax (à ca 125 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Risoni
  • 4 port risoni
  • 1/2 dl pesto
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2485 kJ / 594 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer