Tortillapizza ”calzone” med apelsinkål

2
2
Tortillapizza ”calzone” med apelsinkål

Tortillapizza med apelsinkål är ett enkelt, kul och trevligt sätt att tillaga små, krispiga pizzor med en utsökt calzonefyllning. Till det gör du en apelsinkålssallad på fänkål, spetskål, apelsin, vitvinsvinäger och olivolja. Otroligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Tortillapizza ”calzone” med apelsinkål

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g skivade champinjoner
ca 400 g pastasås med basilika
8 små tortillabröd
2 tsk torkad oregano
150 g kokt skinka i skivor
150 g riven ost
salt och peppar

Apelsinkål

1/2 spetskål
1 fänkål
2 apelsiner
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

Tips

Genom att vika tortillabröden på mitten ryms alla minipizzor på samma plåt. Råkostsalladen blir riklig, men så håller den flera dagar i kylskåp. Barnknepet: Låt alla göra sina egna pizzor och välja om de ska gräddas öppna, vikta eller rullade. Omväxling förnöjer!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Eva

2011-09-26

Jättegoda pizzor men nästa gång gör jag dem på större tortillabröd. Såå enkelt och såå gott. Jag tyckte också att salladen var super, men där höll inte barnen med mig. Nästa gång ska jag prova att göra salladen lite i förväg så att den får stå och dra i dressingen lite, då blir det kanske bättre för dem också.

Tomas

2011-09-25

Vi tyckte att de / pizzorna var alldeles för små eller få, salladen var supergod!!