Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pestopasta med avokado

Denna goda pasta med pesto, avokado, morötter och minifraiche ser härligt inbjudande ut och smakar helt fantastiskt. Pestopasta med avokado tillagar du på under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i bitar.
  3. Lägg i morötterna i pastavattnet och låt dem koka med 5 minuter på slutet.
  4. Vispa ihop minifraiche och pesto i en kastrull och värm såsen försiktigt.
  5. Låt pastan och morötterna rinna av. Servera med pestosåsen och avokado. Strö över solrosfrön och peppra.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd specialpasta utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: gör egen pesto utan ost eller med tofu och välj mjölkfri crème fraiche (Sour Supreme).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 300 g pasta (breda band)
  • 4 morötter
  • 2 avokador
  • 2 dl minifraiche
  • 1/2 dl pesto
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden