Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hamburgare med cole slaw

Hamburgare är alltid vinnare, serverade med cole slaw blir de ännu bättre ändå. Du gör din egen krämiga cole slaw på vitkål, paprikor och mini fraiche samt kryddor och lägger den på din stekta hamburgare som ett gott tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla vitkålen. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg vitkål och paprika i lättsaltat kokande vatten och låt koka 1 minut.
  2. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda vitkål och paprika med mini fraichen och smaka av med salt, peppar och gärna chilipulver.
  3. Stek hamburgarna utan extra matfett enligt förpackningens anvisning. Värm hamburgerbröden enligt förpackningens anvisning.
  4. Lägg ihop hamburgarna med cole slaw och servera. Frukt är gott som dessert.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein, ägg och gluten. Kontrollera innehållet i den färdiga hamburgaren.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut mini fraichen mot 1/2 dl äkta majonnäs (för 4 port) utrörd i vatten.
Gör ägg- och glutenfri: Anpassa brödet och använd ett du tål.

Tips

Strimla vitkålen på matberedarens rivskiva eller med osthyvel så blir den riktigt finstrimlad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g vitkål
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl minifraiche (5% fett)
  • 8 djupfrysta hamburgare (à 90 g)
  • 8 hamburgerbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk chilipulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3080 kJ / 735 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden