Pestokyckling med linssallad

14
2
Pestokyckling med linssallad

Ett smakrikt recept på fräsch och mättande pestokyckling med linssallad. Du gör rätten av bland annat kycklingfilé, pesto, linser, vitlök, sambal oelek, koriander, gurka, avokado och ruccola. Underbart gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Pestokyckling med linssallad

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

ca 500 g kycklingfilé
1 msk olivolja
1 burk grön pesto (à 185 g)

Linssallad

1 1/2 dl gröna linser
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1/3 purjolök
2 cm färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
juice och skal av 1/2 citron
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 msk honung
salt och peppar
1 kruka bladpersilja
1/3 skivad gurka
1 klyfta vit- eller rödkål (1 klyfta motsvarar ca 250 g)
1 avokado
1 påse rucola (à 70 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i peston.
Gör mjölkproteinfri: uteslut färdig pesto och mixa i stället färsk basilika, citronjuice, några sötmandlar och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Elisabet

2018-12-09

Ser komplicerat ut, men är jätteenkelt trots de många ingredienserna. Färsk vitkål tillsammans med linser hade jag aldrig kommit på själv.

Susanne

2015-07-09

Supergott och annorlunda! Gjorde egen pesto vilket jag tycker är mycket godare än den färdigköpta.