Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pestokyckling med linssallad

Ett smakrikt recept på fräsch och mättande pestokyckling med linssallad. Du gör rätten av bland annat kycklingfilé, pesto, linser, vitlök, sambal oelek, koriander, gurka, avokado och ruccola. Underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kyckling: Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor/skivor och blanda med peston. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme.
  3. Stek kycklingen i olivolja i 5-6 minuter.
  4. Linssallad: Skala, halvera och skär lök, vitlök och purjolök i skivor. Skala och finriv ingefäran.
  5. Fräs lök, purjolök, vitlök, ingefära och sambal oelek i olja på medelhög värme tills löken blir mjuk, 3-4 minuter.
  6. Tillsätt citronjuice och -skal, koriander, spiskummin och honung. Låt fräsa i ytterligare 3 minuter.
  7. Blanda i linserna och smaka av med salt och peppar.
  8. Hacka persiljan och strö över. Låt linssalladen svalna något.
  9. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Strimla kålen. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Blanda ner gurka, kål, avokado och ruccola i linsblandningen.
  10. Servera pestokycklingen med Ingefärsyoghurt och toppa med lite Cashewströssel med basilika.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i peston.
Gör mjölkproteinfri: uteslut färdig pesto och mixa i stället färsk basilika, citronjuice, några sötmandlar och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • ca 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk grön pesto (à 185 g)
Linssallad
  • 1 1/2 dl gröna linser
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/3 purjolök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
  • juice och skal av 1/2 citron
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 msk honung
  • salt och peppar
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1/3 skivad gurka
  • 1 klyfta vit- eller rödkål (1 klyfta motsvarar ca 250 g)
  • 1 avokado
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?