Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad fänkål

Färsk fänkål är mums på grillen – här är ett recept inspirerat av kocken Jamie Oliver med vitlök, olivolja, chili, citron och parmesan. Förkoka fänkålen för bästa resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa fänkålen, spara ev fänkålsdill. Skär i cm-tjocka skivor.
  2. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av och låt ånga av.
  3. Stöt chiliflakes, vitlöksklyfta och flingsalt till en krämig paste i en mortel. Rör ner olivolja, skal och juice från citron.
  4. Grilla fänkålen 2–3 minuter på varje sida.
  5. Servera med dressingen, riven parmesan och ev fänkålsdill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • riven parmesanost till servering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare