Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pesto med pasta

(21)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna superenkla och snabblagade pesto med pasta kommer bli en ny favorit för stressiga dagar. Den goda peston av vitlök, basilika, ost, nötter och olja blandar du med pastan före du serverar som den är eller med strimlad skinka och röd paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl färskriven parmesanost eller annan lagrad ost, tex västerbotten eller svecia
  • 3/4 dl valnötter, pinjenötter eller solrosfrön
  • 1 krm salt
  • 1 dl olivolja, solrosolja eller rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 300 g pasta eller bandspagetti
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna. Repa bladen från basilikan.
  2. Lägg vitlök, basilika, ost, nötter och salt i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat. Allt kan också hackas fint med kniv. Tillsätt oljan, lite i taget, under omrörning eller medan maskinen är på. Rör i vattnet. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mer salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och blanda den med ev med strimlad rökt skinka och strimlad röd paprika.

Tips

Pesto är gott till pasta, till stekt eller grillad fisk och kött, till sallad t ex potatissallad.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 37 g
Energi
2600 kJ / 620 kCal
Läs mer om näringsvärden