Pesto på morotsblast

Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett39 g
Salt1.7 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g
Kommentarer
7 stJag är mjölkproteinallergisk och för mig är detta receptet toppen.Har vegansk parmesan. Lätt att göra.Jag tog Solroskärnor funkade bra. Toppen att det går att frysa. Detta kommer jag att göra fler gånger. Gör som Kajsa Varg🤗
Anita
Jag använde det jag hade hemma d v s Västerbottenost och solroskärnor istället för parmesan och pinjenötter. Det blev jättegott!
Inger
Går det att frysa peston?
Sara
Hej Sara! Ja, det går bra att frysa peston. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket