Pesto med basilika

Betyg 4.3 av 5.283 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer
Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Pesto med basilika

Ingredienser

4 portioner
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesan
1 1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Om man rostar pinjenötterna i en stekpanna innan gör peston mycket godare tycker jag, men annars bra recept!

Fredrik

2025-08-14

Det är verkligen på tok för mycket salt. Blev besviken. Bara att försöka rädda upp det hela nu.

Anne-louise

2025-08-09

Toppengod! Saltmängden lagom.

Margareta

2025-08-02

Näringsvärde per portion

Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.191 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.393 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.373 personer har röstat
Receptet har 82 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brytbröd med parmesan och salvia
Betyg 4.9 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad