Pesto med basilika

Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g
Kommentarer
54 stGår dessutom utomordentligt bra att frysa! Gör mycket!
Sven-olof
Använde solrosfrön och kompletterade med persilja samt citron. Enkelt att göra och gott till det mesta. Roger
Roger
Brukar blanda pinje och solroskärnor, rosta innan. Även vitlöken är god att rosta. Slänger i en stjälk timjan och ett par Persilja samt lite citron!
Filip
Mycket bra även fast jag hade mandel istället för pinje.
Sofia
Två krukor....??? Ange i dl istället. Hopplöst att referera till ett mått som kan variera
Mats
Man bestämmer själv om hur mycket salt. Tycker receptet är bra.
Vicki
Om man rostar pinjenötterna i en stekpanna innan gör peston mycket godare tycker jag, men annars bra recept!
Fredrik
Det är verkligen på tok för mycket salt. Blev besviken. Bara att försöka rädda upp det hela nu.
Anne-louise
Toppengod! Saltmängden lagom.
Margareta
Håller med, på tok för mycket salt
Berndt