Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
2
Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Papa rellena är en typ av fyllda potatiskroketter som är vanliga i Peru. Här fyller vi kroketterna med en fyllning av nötfärs, russin och oliver. Servera gärna dessa krispiga friterade kroketter med en tomatsalsa.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Ingredienser

4 portioner
750 g mjölig potatis
1/2 tsk salt

Fyllning

1 tomat
1 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk olja
1 dl vatten
200 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 msk torkad oregano
12 urkärnade svarta kalamataoliver
3/4 dl russin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk hackad koriander
1 kokt ägg
vetemjöl
1 uppvispat ägg
5 dl neutral olja till fritering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! Tips kan vara att blanda in ett ägg i potatissmeten för bättre konsistens. Barnens favorit! Kan även tillagas i varmluftsfritös för att använda mindre olja.

Fernando

2020-12-06

Nä, detta var väldigt svårlagat. Det fall isär typ hela tiden när man doppa som i ägg. Blev förövrigt ingen vidare smet av bara kokt potatis. Första och sista gången.

Anders

2020-11-28

Testa liknande recept

Svampkroketter med vitlökskräm
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli-tempura med sojadipp
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbullar "extra allt"
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga