Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

10
2
Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Papa rellena är en typ av fyllda potatiskroketter som är vanliga i Peru. Här fyller vi kroketterna med en fyllning av nötfärs, russin och oliver. Servera gärna dessa krispiga friterade kroketter med en tomatsalsa.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Ingredienser

4 portioner
750 g mjölig potatis
1/2 tsk salt

Fyllning

1 tomat
1 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk olja
1 dl vatten
200 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 msk torkad oregano
12 urkärnade svarta kalamataoliver
3/4 dl russin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk hackad koriander
1 kokt ägg
vetemjöl
1 uppvispat ägg
5 dl neutral olja till fritering

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Gör så här

Tips

Tips! Servera gärna med en salsa gjord på 1 skivad lök, 1 tsk hackad habanero, 1 tsk hackad koriander, juice från 3 lime, salt och peppar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Fernando

2020-12-06

Väldigt gott! Tips kan vara att blanda in ett ägg i potatissmeten för bättre konsistens. Barnens favorit! Kan även tillagas i varmluftsfritös för att använda mindre olja.

Anders

2020-11-28

Nä, detta var väldigt svårlagat. Det fall isär typ hela tiden när man doppa som i ägg. Blev förövrigt ingen vidare smet av bara kokt potatis. Första och sista gången.

Testa liknande recept