Papa rellena – Fyllda potatiskroketter
Papa rellena är en typ av fyllda potatiskroketter som är vanliga i Peru. Här fyller vi kroketterna med en fyllning av nötfärs, russin och oliver. Servera gärna dessa krispiga friterade kroketter med en tomatsalsa.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
750 g mjölig potatis
1/2 tsk salt
Fyllning
1 tomat
1 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk olja
1 dl vatten
200 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 msk torkad oregano
12 urkärnade svarta kalamataoliver
3/4 dl russin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk hackad koriander
1 kokt ägg
vetemjöl
1 uppvispat ägg
5 dl neutral olja till fritering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott! Tips kan vara att blanda in ett ägg i potatissmeten för bättre konsistens. Barnens favorit! Kan även tillagas i varmluftsfritös för att använda mindre olja.
Fernando
2020-12-06Nä, detta var väldigt svårlagat. Det fall isär typ hela tiden när man doppa som i ägg. Blev förövrigt ingen vidare smet av bara kokt potatis. Första och sista gången.
Anders
2020-11-28