Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

8
2
Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Papa rellena är en typ av fyllda potatiskroketter som är vanliga i Peru. Här fyller vi kroketterna med en fyllning av nötfärs, russin och oliver. Servera gärna dessa krispiga friterade kroketter med en tomatsalsa.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Papa rellena – Fyllda potatiskroketter

Ingredienser

4 portioner
750 g
mjölig potatis
1/2 tsk
salt

Fyllning

1
tomat
1
finhackad rödlök
2
finhackade vitlöksklyftor
3 msk
olja
1 dl
vatten
200 g
nötfärs
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1/2 msk
torkad oregano
12
urkärnade svarta kalamataoliver
3/4 dl
russin
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
hackad koriander
1
kokt ägg
-
vetemjöl
1
uppvispat ägg
5 dl
neutral olja till fritering

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Gör så här

Tips

Tips! Servera gärna med en salsa gjord på 1 skivad lök, 1 tsk hackad habanero, 1 tsk hackad koriander, juice från 3 lime, salt och peppar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Fernando

12/6/2020

Väldigt gott! Tips kan vara att blanda in ett ägg i potatissmeten för bättre konsistens. Barnens favorit! Kan även tillagas i varmluftsfritös för att använda mindre olja.

Anders

11/28/2020

Nä, detta var väldigt svårlagat. Det fall isär typ hela tiden när man doppa som i ägg. Blev förövrigt ingen vidare smet av bara kokt potatis. Första och sista gången.

Testa liknande recept