Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Betyg 3.2 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Spännande, smakrik och matig vardagsrätt på peruansk kycklinggryta med spansk peppar och grädde. I Peru använder man den lite syrliga chilifrukten ”Aji Amarillo” men vi använder gul spansk peppar istället, som ger ytterligare sting! Avnjut grytan tillsammans med ägghalva, oliver och ris. Strö över lite finhackad gräslök och extra valnötter vid servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013

Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Ingredienser

4 portioner
3 skivor vitt bröd
2 dl vispgrädde
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
ca 600 g strimlad kycklingfilé
3 dl ris, gärna basmatiris
2 ägg
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 gul spansk peppar
1 msk olja
1/2 dl valnötter
salt
svartpeppar
1 dl kalamataoliver
1/2 kruka gräslök

Gör så här

00:02:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Denna aji de gallina är inte lagad på rätt sätt.

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi3192 KJ / 764 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater65.6 g
Protein48.2 g

Testa liknande recept

  • Tapenade med valnötter
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Papa rellena – Fyllda potatiskroketter
    Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Broccoliris med sesamkyckling
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoki med tomater och nötströssel
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad