Hoki med tomater och nötströssel

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
2
Hoki med tomater och nötströssel

Hoki med tomater och nötströssel är en spännande fiskgryta som inte bara ser god ut med alla fräscha ingredienser, utan även smakar fantastiskt! Servera gärna med kokt potatis och du har en suverän vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Hoki med tomater och nötströssel

Ingredienser

4 portioner
1   paket frysta hokifiléer (à 400 g)
300 g  körsbärstomater på kvist
1/2 dl  färskpressad citronjuice
2 dl  kalamataoliver
10   vitlöksklyftor
1 dl  strimlad persilja
3 msk  olivolja att ringla över
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
kokt potatis till servering

Nötströssel

8   valnötter
2   vitlöksklyftor
3 msk  hackad koriander
2 msk  olja

Till servering

potatis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Däremot är receptet lite snålt tilltaget för fyra personer (serveras med mycket potatis!). Med tanke på de dyra ingredienserna skulle jag inte vilja kalla detta en "Vardagsfavorit" som Buffé gör, men de syftar kanske på att det är enkelt att tillaga?

Lisa

2011-10-31

Hoppade över koriander, lätt och gott. Rödvin passar bra till.

Catarina

2011-09-16

Testa liknande recept

Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomatkyckling med oliver
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbrimmad hoki med sparris och limesky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nordafrikansk fiskgryta med ägg
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thailändsk soppgryta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga