Hoki med tomater och nötströssel
Hoki med tomater och nötströssel är en spännande fiskgryta som inte bara ser god ut med alla fräscha ingredienser, utan även smakar fantastiskt! Servera gärna med kokt potatis och du har en suverän vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta hokifiléer (à 400 g)
300 g körsbärstomater på kvist
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 dl kalamataoliver
10 vitlöksklyftor
1 dl strimlad persilja
3 msk olivolja att ringla över
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
kokt potatis till servering
Nötströssel
8 valnötter
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad koriander
2 msk olja
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Däremot är receptet lite snålt tilltaget för fyra personer (serveras med mycket potatis!). Med tanke på de dyra ingredienserna skulle jag inte vilja kalla detta en "Vardagsfavorit" som Buffé gör, men de syftar kanske på att det är enkelt att tillaga?
Lisa
2011-10-31Hoppade över koriander, lätt och gott. Rödvin passar bra till.
Catarina
2011-09-16