Hoki med tomater och nötströssel

6
2
Hoki med tomater och nötströssel

Hoki med tomater och nötströssel är en spännande fiskgryta som inte bara ser god ut med alla fräscha ingredienser, utan även smakar fantastiskt! Servera gärna med kokt potatis och du har en suverän vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Hoki med tomater och nötströssel

Ingredienser

4 portioner
1 paket frysta hokifiléer (à 400 g)
300 g körsbärstomater på kvist
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 dl kalamataoliver
10 vitlöksklyftor
1 dl strimlad persilja
3 msk olivolja att ringla över
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
kokt potatis till servering

Nötströssel

8 valnötter
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad koriander
2 msk olja

Till servering

potatis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Lisa

2011-10-31

Mycket gott! Däremot är receptet lite snålt tilltaget för fyra personer (serveras med mycket potatis!). Med tanke på de dyra ingredienserna skulle jag inte vilja kalla detta en "Vardagsfavorit" som Buffé gör, men de syftar kanske på att det är enkelt att tillaga?

Catarina

2011-09-16

Hoppade över koriander, lätt och gott. Rödvin passar bra till.