Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Hoki med tomater och nötströssel

Hoki med tomater och nötströssel är en spännande fiskgryta som inte bara ser god ut med alla fräscha ingredienser, utan även smakar fantastiskt! Servera gärna med kokt potatis och du har en suverän vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Dela ev tomaterna. Krydda fiskfiléerna runt om med salt och peppar. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Ringla över citronjuicen. Lägg på tomaterna, oliverna, vitlöken (behåll skalet på) och persiljan. Ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar.
  4. Strössel: Hacka valnötterna och lägg i en skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt koriander och olja.
  5. Strö strösslet över fisken och servera med kokt potatis.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket frysta hokifiléer (à 400 g)
  • 300 g körsbärstomater på kvist
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 dl kalamataoliver
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 dl strimlad persilja
  • 3 msk olivolja att ringla över
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • kokt potatis till servering
Nötströssel
  • 8 valnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad koriander
  • 2 msk olja
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer