Persisk svartpeppar- och tamarindsås

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Persisk svartpeppar- och tamarindsås

Gör Erik Videgårds persiska svartpeppar- och tamarindsås som är perfekt till lamm, vilt och rostade rotfrukter. Tamarind är en syrlig citrusfrukt som ger såsen en frisk syra som balanserar smakerna till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

En liten kastrull med pepparsås.

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök (ca 80 g)
1 1/2 dl rotselleri (ca 90 g i 1x1 cm tärningar)
1 liten palsternacka (ca 70 g)
2 morötter (ca 150 g)
7 - 8 cm purjolök (ca 45 g)
4 msk rapsolja
1 msk svartpepparkorn
4 msk tamarindpasta (se tips för alternativ)
1 tsk torkad timjan
5 dl vatten
5 dl oxfond (vatten och fond)
1 msk sambal oelek
1 msk gelatinpulver
2 msk smör
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

4 portioner ger ca 2 1/2 dl sås.
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Granatäppelsirap
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persiskt ris
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kobideh kebab
    Betyg 4.6 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ris med cornflakes
    Betyg 3.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Khoresht-e mast - Saffransdessert
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad