Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

121
16 Klimatsmart
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

I kvällens rätt får du avnjuta en persisk linsgryta med rotselleri och mandel. Lök och vitlök sauteras ihop med kryddor som gurkmeja, torkad ingefära, spiskummin och chilipulver. Där även kokosmjölk och linser adderas och en ljuvlig doft sprider sig i köket. Servera med ris och mandelspån.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
3 dl okokta röda linser
ca 400 g rotselleri eller morötter
65 g babyspenat
1 lime
salt och peppar
50 g rostade mandelspån
1 dl sultanrussin

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Anna

2022-03-09

God rätt som är hyfsat enkel att laga. Om jag inte har i chili äter även 3-åringen denna rätt.

Alexandra

2022-02-19

Det här är en sån där rätt som man antingen avskyr eller tycker är väldigt god. Jag gillar den

Mats

2021-10-13

Super med extra vitlök och färsk chili 🌶

Näringsvärde per portion

Energi 3288 KJ / 786 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 99 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden