Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

116
13 Klimatsmart
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

I kvällens rätt får du avnjuta en persisk linsgryta med rotselleri och mandel. Lök och vitlök sauteras ihop med kryddor som gurkmeja, torkad ingefära, spiskummin och chilipulver. Där även kokosmjölk och linser adderas och en ljuvlig doft sprider sig i köket. Servera med ris och mandelspån.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
torkad ingefära
1 tsk
spiskummin
1 tsk
chilipulver
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
kokosmjölk
3 dl
okokta röda linser
ca 400 g
rotselleri eller morötter
65 g
babyspenat
1
lime
-
salt och peppar
50 g
mandelspån

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Carola

2021-01-26

Otroligt gott! Serverade med kyckling till familjens köttätare och bara rakt av till resten! Kommer absolut att göra igen!

Marcus

2020-08-20

Sisådär, undrar om receptet verkligen stämmer? Blev väldigt vattnig när vi gjorde den.

Redaktionen ICAse

2020-08-21

Hej Marcus! Svårt att veta varför den blev tunn. I detta recept har vi använt torkade linser och färsk bladspenat kan du ha använt kokta linser eller fryst spenat? Annars vet jag inte vad som skulle ge så mycket vätska. Hälsningar Ulrika

Per

2020-05-12

Jag tyckte det va bra

Näringsvärde per portion

Energi 3354 KJ / 802 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 91 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept