Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persisk risotto med rispasta och bulgur

Persisk risotto med förtjusande arom. Gul paprika, grön paprika, morot, zucchini och champinjoner sätter både färg och smak på denna blandning av risoni och bulgur. Toppa med hackad persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i hälften av oljan i en gryta. Tillsätt pastan och bulgurn. Fräs hastigt.
  2. Häll vattnet över pastan och bulgurn. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och kryddorna. Rör om. Låt koka på svag värme, utan lock, tills allt vatten har dunstat bort, ca 10-15 minuter.
  3. Skölj grönsakerna. Skär zucchini i små stavar och stek dem tillsammans med skivade champinjoner. Hacka paprikorna grovt, finhacka morot och fräs det i resterande olja.
  4. Blanda ihop allt. Strö över hackad persilja innan servering.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut risoni mot glutenfri pasta eller ris. Anpassa koktiden efter vald sort.

Tips

Gott att servera till kött, fisk eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl risoni
  • 3 dl bulgur
  • 10 dl kokande vatten
  • 1 stor, gul lök
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1 morot
  • ca 300 g champinjoner
  • 1 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2118 kJ / 504 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept