Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kladdkaka med dumle och chili

Grymt god kladdkaka som kryddas med chili och fylls med härligt sega dumlekolor. Choklad, chili och kola är en riktigt lyckosam kombination. Och gillar du lakrits är det ett hett tips att byta ut de vanliga dumlekolorna mot dumle med lakritssmak.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 port).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Ta av smöret från värmen och rör ner socker och ägg.
  4. Rör ner alla övriga ingredienser utom dumlekolorna.
  5. Häll smeten i formen och tryck ner dumlekolorna här och där i smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska ha en hård yta, men vara kladdig inuti.
  7. Dekoration: Låt kakan kallna. Dekorera sedan kakan med pudrat florsocker, mynta och ev några extra tag med kvarnen Chili Explosion.

För alla

Läs noga innehållet på dumlekolorna. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Santa Maria.

Tips

Lakritsälskaren använder självklart dumle med smak av lakrits i kakan!

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk Chili Explosion krydda på kvarn
  • 1 påse dumle
Dekoration
  • 1 tsk florsocker
  • ev 1 myntakvist att dekorera med
Lägg till i inköpslistan