Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Betyg 4.4 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås är en urläcker rätt som passar perfekt till festen (eller den mysiga hemmakvällen). De möra kycklingfiléerna och mumsiga rotfrukterna steks i ugn, vilket ger dig tid att blanda ihop den smakrika persiljemarinaden och den krämiga, lena parmesansåsen. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Ingredienser

4 portioner
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
65 g babyspenat

Persiljemarinad

1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja

Parmesansås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)

Gör så här

00:25:00
00:10:00
00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Jättegott! Synd att det inte går att skriva utb

    Gunilla

  • Detta vill jag gärna testa, men undrar vad parmesanflarn är och var jag kan hitta det. Catarina

    Catarina

    Hej Catarina! Parmesanflarn är färdig hyvlade bitar av parmesanost som går att köpa i en burk. Det går såklart bra att hyvla vanlig parmesan i stället. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegott! Definitiv något vi kommer att laga igen både till vardags men även någonting att bjuda på.

    Frida

Näringsvärde per portion

Energi2223 KJ / 533 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater37.7 g
Protein38.9 g

Testa liknande recept

  • Torsk med ostsås och persiljemarinad
    Betyg 2.8 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Merguez med mandelbulgur
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad