Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås är en urläcker rätt som passar perfekt till festen (eller den mysiga hemmakvällen). De möra kycklingfiléerna och mumsiga rotfrukterna steks i ugn, vilket ger dig tid att blanda ihop den smakrika persiljemarinaden och den krämiga, lena parmesansåsen. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Ingredienser
4 portioner
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
65 g babyspenat
Persiljemarinad
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Parmesansås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Gör så här
00:25:00
00:10:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2223 KJ / 533 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater37.7 g
Protein38.9 g
Kommentarer
19 stJättegott! Synd att det inte går att skriva utb
Gunilla
Detta vill jag gärna testa, men undrar vad parmesanflarn är och var jag kan hitta det. Catarina
Catarina
Hej Catarina! Parmesanflarn är färdig hyvlade bitar av parmesanost som går att köpa i en burk. Det går såklart bra att hyvla vanlig parmesan i stället. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegott! Definitiv något vi kommer att laga igen både till vardags men även någonting att bjuda på.
Frida