Persiljegratinerat potatismos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persiljegratinerat potatismos

Mäktigt potatismos gratinerat under ett grönt täcke av len vispad grädde, riven ost och färsk persilja. Servera tillsammans med falukorv eller kassler och en fräsch tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 200°C.
  2. Förbered moset enligt anvisning på paketet. Bre ut det i en liten gratängform.
  3. Vispa grädden fast. Blanda ner äggula och ost.
  4. Grovhacka persiljan och mixa med några droppar vatten i matberedaren till en grön puré. rör ner i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela över moset.
  5. Gratinera i ugnen på mellersta falsen i ca 3 minuter eller tills den fått fin färg. Låt vila 3-4 minuter innan servering. Passar som tillbehör till falukorv eller kassler. Servera med en fräsch tomatsallad.

I näringsberäkningen ingår faulkorv och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pulvermos
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2329 kJ / 508 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden