Örttoppad silverlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örttoppad silverlök

Ett tjusigt recept på ett spännande tillbehör att servera till bland annat grillat kött, kyckling eller fisk. Örttoppad silverlök fixar du av bland annat bröd, örter, smör och ost. Garanterat succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skala löken. Skär bort ändarna och skär löken i ca 2 centimeter tjocka skivor. Finhacka lökändarna.
  3. Lägg lökhack, bröd, örter och matfett i en matberedare och finfördela till en grön smet. Smaka av med gourmetsalt och peppar.
  4. Lägg lökskivorna på ett ugnsäkert fat. Lägg örtmassan toppformat på löken. Strössla över riven ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Servera den örttoppade silverlökar till stekt eller grillat kött, kyckling eller fisk. Sallad och bröd är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 silverlökar
  • 4 formbrödsskivor
  • 1 dl finhackade örter t ex timjan, oregano, bladpersilja
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 200 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden