Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Persiljebiffar med morotstzatziki

Saftiga, grekiska köttfärsbiffar med smak av persilja och senap som dessutom är busenkla att tillaga. Servera med en krämig, färgsprakande morotstzatsiki och ert favoritris. Duka fram en skål med den goda tomatsalladen och ät er mätta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Biffar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla någon minut.
  3. Hacka persiljan. Rör ner färs, senap, persilja och salt i ströbrödet. Forma till biffar och stek i matfettet i en stekpanna ca 10 minuter på medelvärme. Vänd dem då och då.
  4. Tzatziki: Skala och riv morötterna. Blanda yoghurten med salt, peppar och pressad vitlök. Vänd ner morötterna.
  5. Skär tomaterna i bitar. Servera dem gärna med en vinägrett.
  6. Servera biffarna med ris, tzatziki och tomater.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1/2 kruka persilja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin
Tzatiki
  • 2 morötter
  • 2 dl matyoghurt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2637 kJ / 633 kCal