Köfte med morots- och mandelsallad är en fräsch rätt med varierade smaker. Köften kryddas med spiskummin och cayennepeppar för att få en distinkt smakupplevelse. För att behålla den saftiga konsistensen steks de färdigt i ugnen. Avnjut med en ljummen sallad och en sval vitlöksyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
7 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, ris eller quinoa. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos. Använd laktosfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt ströbröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Joakim
2020-05-04En fundering: varför skriver ni kofta när det heter Köfte?? 🤔 turkiska biffar som är förbaskat goda, för övrigt 😉
Redaktionen ICAse
2020-05-05Hej Joakim! Det var en bra fundering som du dessutom har det rätta svaret på! ;) Tack för att du uppmärksammade felstavningen för oss, vi har nu ändrat till rättens rätta namn. Hälsningar Elina
Lina
2015-11-02Jättegott! Lagat det två gånger o lika gott båda gångerna. Använde vanlig couscous istället för pärlcouscous. Lägg till lite mer av kryddorna o de blir mums!
Titti
2015-02-19Vi kryddade färsen med mer kryddor än som stod i receptet, och ändå tyckte hela familjen att de blv väldigt smaklösa. Blandade inte ihop allt utan serverade det var för sig. Gott, men inte speciellt spännande.