Köfte med morots- och mandelsallad
Köfte med morots- och mandelsallad är en fräsch rätt med varierade smaker. Köften kryddas med spiskummin och cayennepeppar för att få en distinkt smakupplevelse. För att behålla den saftiga konsistensen steks de färdigt i ugnen. Avnjut med en ljummen sallad och en sval vitlöksyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
2 dl pärlcouscous
1 kycklingbuljongtärning
1 msk paprikapulver
Köfte
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1/2 msk olivolja
Sallad
1 rödlök
2 morötter
1/2 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
1 apelsin
1 kruka koriander
50 g rostade mandelspån
Yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2545 KJ / 609 kCal
Fett30 g
Salt1.71 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g
Kommentarer
En fundering: varför skriver ni kofta när det heter Köfte?? 🤔 turkiska biffar som är förbaskat goda, för övrigt 😉
Joakim
2020-05-04Hej Joakim! Det var en bra fundering som du dessutom har det rätta svaret på! ;) Tack för att du uppmärksammade felstavningen för oss, vi har nu ändrat till rättens rätta namn. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-05Jättegott! Lagat det två gånger o lika gott båda gångerna. Använde vanlig couscous istället för pärlcouscous. Lägg till lite mer av kryddorna o de blir mums!
Lina
2015-11-02Vi kryddade färsen med mer kryddor än som stod i receptet, och ändå tyckte hela familjen att de blv väldigt smaklösa. Blandade inte ihop allt utan serverade det var för sig. Gott, men inte speciellt spännande.
Titti
2015-02-19