Persiljebiffar med morotstzatziki

102
3
Persiljebiffar med morotstzatziki

Dags att laga klassiska biffar med persilja som garanterat gör succé vid middagsbordet. Till biffarna serveras en färgglad tzatziki som i det här receptet görs på rivna morötter. En spännande och smarrig kombination som är värd att testa. Servera de saftiga biffarna med tzatziki, ris och tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Persiljebiffar med morotstzatziki

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
ca 500 g nötfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin

Tzatziki

2 morötter
2 dl matyoghurt
peppar
1 vitlöksklyfta

Till servering

3 tomater

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber (kan innehålla mjölkprotein).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Låt barnen tugga i sig morötterna som de är om de inte gillar tzatziki. Biffarna kan då serveras med en klick matyoghurt för de som vill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentarer

Elisabet

2021-04-14

Jättegott tyckte vi!

Dennis

2020-03-15

Har ni ens smakat persiljebiffarna? Helt värdelöst recept, ingen smak what so ever. Ur kasst

Kristina

2016-01-11

Goda, billiga och enkla!

Näringsvärde per portion

Energi 2637 KJ / 633 kCal
Fett 26 g
Salt 446 g
Kolhydrater 57 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden