Persiljebiffar med morotstzatziki

Dags att laga klassiska biffar med persilja som garanterat gör succé vid middagsbordet. Till biffarna serveras en färgglad tzatziki som i det här receptet görs på rivna morötter. En spännande och smarrig kombination som är värd att testa. Servera de saftiga biffarna med tzatziki, ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
ca 500 g nötfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
2 morötter
2 dl matyoghurt
peppar
1 vitlöksklyfta
Till servering
3 tomater
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber (kan innehålla mjölkprotein).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Låt barnen tugga i sig morötterna som de är om de inte gillar tzatziki. Biffarna kan då serveras med en klick matyoghurt för de som vill.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2637 KJ / 633 kCal
Fett26 g
Salt4.46 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g
Kommentarer
Jättegott tyckte vi!
Elisabet
2021-04-14Har ni ens smakat persiljebiffarna? Helt värdelöst recept, ingen smak what so ever. Ur kasst
Dennis
2020-03-15Goda, billiga och enkla!
Kristina
2016-01-11