Pannbiff med tzatziki och rostad potatis
Det här receptet på pannbiff med med tzatziki och rostad potatis är en rätt med saftiga nötfärsbiffar och smakrik tzatziki av gurka, yoghurt och vitlök, som passar utmärkt till. Servera de fabulösa pannbiffarna med rostad klyftpotatis, tzatzikin och fräsch, krispig salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 påse salladsmix (à 225 g)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 532 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater46.3 g
Protein34 g
Kommentarer
Super, binder jättebra.
Linus
2023-11-26Värdelösa, faller bara sönder.
Mathilda
2022-04-14