Krämig polenta med vit choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig polenta med vit choklad

Den här rätten funkar både som dessert och som mellanmål. Polentan blir extra krämig med smör eller vispgrädde. Den går att laga antingen på spisen eller grillen. Ljuvligt med den vita chokladen, bär och ringlad honung till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Laga till polentan enligt anvisningen på förpackningen men rör ihop den i elden/glöden i grillen i stället för på spisen. Rör flitigt så att det inte bränner vid. Lägg dessutom till smöret eller grädden och sockret i smeten.
  2. När polentan är mjuk och krämig rör du i mascarponen. Bryt den vita chokladen i bitar och rör ner dem i polentan.
  3. Servera med bär och ringlad honung.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller laktosfri grädde. Byt mascarpone till laktosfri kvarg eller cream cheese. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt mascarpone till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja) och ev grädde till mjölkfritt alternativ. Kontrollera innehållet i chokladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 port polentagryn
  • 2 msk smör eller vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 100 g mascarpone
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl blåbär och/eller hallon
  • flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1455 kJ / 348 kCal