Krämig polenta med vit choklad
Den här rätten funkar både som dessert och som mellanmål. Polentan blir extra krämig med smör eller vispgrädde. Den går att laga antingen på spisen eller grillen. Ljuvligt med den vita chokladen, bär och ringlad honung till!
Ingredienser
4 portioner
2 port polentagryn
2 msk smör eller vispgrädde
2 msk socker
100 g mascarpone
50 g vit choklad
2 dl blåbär och/eller hallon
flytande honung
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller laktosfri grädde. Byt mascarpone till laktosfri kvarg eller cream cheese. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt mascarpone till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja) och ev grädde till mjölkfritt alternativ. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1455 KJ / 348 kCal
Fett18 g
Kolhydrater41.1 g
Protein4.3 g
Kommentarer