Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Krispig löksallad med feta och mynta

Smakrik sallad med krispig silverlök, salt fetaost och fylliga oliver. En enkel dressing med frisk mynta, syrlig vinäger och grovmald svartpeppar häller du över salladen. Löksalladen passar utmärkt med en bit gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg lökringarna i lättsaltat kokande vatten i en kastrull. Låt koka upp och häll av vattnet.
  2. Lägg lökringarna i iskallt vatten och låt stå i kylskåpet ca 1 timme.
  3. Skölj, kärna ur och finstrimla paprikan. Varva lök och paprika på tallrikar. Smula över fetaosten och lägg på oliverna. Strimla myntan.
  4. Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Servera löksalladen med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 silverlökar
  • 1 röd paprika
  • 150 g fetaost
  • ca 20 svarta oliver med kärnor
Dressing
  • 1/2 knippa färsk mynta
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer