Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kasslersallad med couscous

Fräsch och god sallad med delikata ingredienser som kassler, körsbärstomater, couscous och en ljuvlig dressing av kapris, svartpeppar och vinäger. Kasslersallad med couscous passar perfekt till den kalla buffén eller som god vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull, tillsätt couscous. Dra kastrullen från värmen och låt couscousen stå att svälla under lock i ca 5 minuter. Rör om och låt kallna.
  2. Strimla kasslern. Skölj och strimla gurkan. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
  3. Dressing: Vispa eller skaka ihop en dressing av senap, vinäger, kapris, olja, salt och svartpeppar.
  4. Blanda couscousen med kassler, gurka, paprika och tomat. Häll över dressingen. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 300 g kassler
  • 1/2 gurka
  • 1 gul paprika
  • ca 10 körsbärstomater
Dressing
  • 1 msk senap
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk kapris
  • 3 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer