Perrellis paprikasoppa

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Perrellis paprikasoppa

Denna kryddiga och hälsosamma paprikasoppa passar perfekt att ta med sig i termos ut i skogen en skön höstdag. Ingredienser som chili och vitlök ger soppan dess karaktär. Servera soppan kall med lite yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Perrellis paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
4 röda paprikor
4 tomater
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1/2 dl vinäger
1/2 dl olivolja
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
peppar

Tillbehör

1 dl matyoghurt
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Recept? Mixa ett gäng grönsaker... Kan såklart bli en hygglig gazpacho men... Varför ska man kyla den om man inte ens har kokat den och varför termos - alltså för att hålla den kall?! Låter ju genialiskt en "skön höstdag"

    Niklas

Näringsvärde per portion

Energi840 KJ / 200 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

  • Kall melonsoppa med tomat
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pastasallad med korv och ägg
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raita med chili
    Betyg 2.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Böcklingsallad med mörkt bröd
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dubbla mackor med fetafyllning
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad