Fläskgryta med vitkål och potatis

11
4
Fläskgryta med vitkål och potatis

Fläskgryta med vitkål och potatis, husmanskost som ger mersmak. Grytan fyller du med brynt fläsk och rotfrukter innan kryddningen med kummin och persilja rundar av. Servera med senapscrème på ljuvlig crème fraiche och grovkornig senap.

Fläskgryta med vitkål och potatis

Ingredienser

4 portioner
300 g vitkål
8 potatisar
2 morötter
2 gula lökar
2 msk olja
600 g grytbitar av gris
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk kummin
köttbuljong (vatten med buljongtärning eller fond)
hackad persilja

Senapscrème

2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap

För alla

Kontrollera noga innhellet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Liselotte

2020-10-15

Mosig!! 😂

Liselotte

2020-10-15

Jag kommer nog att koka potatisen vid sidan av nästa gång, den blev lite modig i grytan.

Marcus

2020-03-11

Antar att den hackade persiljan skall i sist?

Redaktionen ICAse

2020-03-12

Hej Marcus! Ja det stämmer, vi har nu uppdaterat receptet. Du kan vända ner persiljan i grytan innan servering eller servera den på sidan om. Hälsningar Ulrika