Fläskgryta med vitkål och potatis
Fläskgryta med vitkål och potatis, husmanskost som ger mersmak. Grytan fyller du med brynt fläsk och rotfrukter innan kryddningen med kummin och persilja rundar av. Servera med senapscrème på ljuvlig crème fraiche och grovkornig senap.
Ingredienser
4 portioner
300 g vitkål
8 potatisar
2 morötter
2 gula lökar
2 msk olja
600 g grytbitar av gris
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk kummin
köttbuljong (vatten med buljongtärning eller fond)
hackad persilja
Senapscrème
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mosig!! 😂
Liselotte
2020-10-15Jag kommer nog att koka potatisen vid sidan av nästa gång, den blev lite modig i grytan.
Liselotte
2020-10-15Antar att den hackade persiljan skall i sist?
Marcus
2020-03-11Hej Marcus! Ja det stämmer, vi har nu uppdaterat receptet. Du kan vända ner persiljan i grytan innan servering eller servera den på sidan om. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-12