Fläskgryta med vitkål och potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskgryta med vitkål och potatis

Fläskgryta med vitkål och potatis, husmanskost som ger mersmak. Grytan fyller du med brynt fläsk och rotfrukter innan kryddningen med kummin och persilja rundar av. Servera med senapscrème på ljuvlig crème fraiche och grovkornig senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa kålen och skär den i bitar. Skala potatis, morötter och lök, skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor.
  2. Hetta upp oljan och bryn grytbitarna och löken i omgångar. Lägg över i en gryta. Krydda med salt, peppar och kummin. Tillsätt buljong så att det precis täcker köttet. Sjud under lock ca 10 minuter. Lägg i potatis och morötter och fortsätt att sjuda ca 15 minuter. Lägg i vitkålen och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
  3. Crème: Blanda crème fraiche och senap.
  4. Servera grytan med senapscrèmen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g grytbitar av gris
  • 300 g vitkål
  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk kummin
  • köttbuljong (vatten med buljongtärning eller fond)
  • hackad persilja
Senapscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
Lägg till i inköpslistan