Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparstekt torsk med citronsås

Lättlagad och god fisk. För detta recept på pepparstekt torsk med citronsås behöver du torsk (alternativt sej eller hoki) och till såsen använder du matlagningsyoghurt och rivet citronskal. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält margarin eller smör i en stekpanna. Salta och peppra med grovkrossad citron-, rosé- och grönpeppar (ca 1 tsk, för 4 port). Stek torskfiléerna på båda sidor i pannan.
  2. Blanda matlagningsyoghurt med rivet citronskal till sås.
  3. Servera fisken med såsen, kokt potatis, mycket citron och råkostsallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • salt
  • citronpeppar
  • rosépeppar
  • grönpeppar
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 800 g potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?