Helstekt pepparstekt oxfilé i ugn med jordärtskocksstrudel och rostad vitlökssås är perfekt mat till nyår eller andra fester. Rulla filén i svartpeppar och bryn runt om. Ugnsstek sedan oxfilén och mät temperaturen med digitaltermometer. Gott och enkelt att laga till många på festen.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och filodegen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut filodegen mot glutenfri smördeg som kavlas tunt.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten och krydda lite extra istället.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Per-erik
2020-12-10Mycket jobb,men värt varenda minut. Så himla gott, mycket smaker och matchande.
Anette
2020-10-07Supergott!
Jennie
2016-12-31Fantastiskt!