Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Klassisk biff à la Rydberg

Ett smidigt recept på klassisk biff à la Rydberg. Du gör den festliga rätten av bland annat potatis, lök, persilja, oxfilé, ägg, worcestersås och pepparrot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Stek potatisen långsamt i smör i en stekpanna tills den blir mjuk inuti och lätt brynt utanpå. Strö persilja över. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Fräs löken mjuk och glansig i lite smör.
  3. Skär köttet i cm-stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Stek hastigt i smör i en stekpanna tills tärningarna är brynta på utsidan och rosa inuti.
  4. Lägg köttet och löken på fatet med potatisen.
  5. Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på worcestersåsen. I övrigt är rätten glutenfri men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad persilja
  • 500 g oxfilé
  • 4 äggulor
  • worcestersås
  • riven pepparrot eller dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan