Lammracks med sötpotatiskaka och chevrekräm
Lamm i sällskap med både sötpotatis och krämig getost. Lammracksen steks först i vitlök, citronskal, örter och chili innan de praktiskt färdigsteks i ugn. Färsk timjan och chevrè gör sötpotatiskakan extra minnesvärd.
Ingredienser
4 portioner
Lammracks
1 kg lammracks
1/2 citron
1/2 röd peppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk rosmarinblad
1 msk timjansblad
Sötpotatiskaka
400 g sötpotatis
400 g potatis
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g chèvre
1 msk finhackad färsk timjan
Sparrissallad
250 g grön sparris
1/2 citron
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
65 g mangoldskott
Chèvrekräm
100 g chèvre
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3996 KJ / 955 kCal
Fett67.3 g
Salt3.9 g
Kolhydrater34.1 g
Protein51.2 g
Kommentarer
Det
Lars-olof
2021-03-18Blev mycket god. La.till lite Västerbottensost med chevren. God både kall o varm
Annica
2017-09-07