Lammracks med sötpotatiskaka och chevrekräm

Lamm i sällskap med både sötpotatis och krämig getost. Lammracksen steks först i vitlök, citronskal, örter och chili innan de praktiskt färdigsteks i ugn. Färsk timjan och chevrè gör sötpotatiskakan extra minnesvärd.

Ingredienser
4 portioner
Lammracks
1 kg lammracks
1/2 citron
1/2 röd peppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk rosmarinblad
1 msk timjansblad
Sötpotatiskaka
400 g sötpotatis
400 g potatis
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g chèvre
1 msk finhackad färsk timjan
Sparrissallad
250 g grön sparris
1/2 citron
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
65 g mangoldskott
Chèvrekräm
100 g chèvre
2 dl crème fraiche
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche. Byt ut chevré mot laktosfri ost, ex fetaost eller en lagrad hårdost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut chevré mot mjölkproteinfri ost.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3996 KJ / 955 kCal
Fett67.3 g
Salt3.9 g
Kolhydrater34.1 g
Protein51.2 g
Kommentarer
Det
Lars-olof
2021-03-18Blev mycket god. La.till lite Västerbottensost med chevren. God både kall o varm
Annica
2017-09-07