Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4303 KJ / 1028 kCal
Fett92 g
Salt3.29 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Kommentarer
Den blev lila… vet inte om rödvinet var för kraftigt men det ser inte alls aptitligt ut. Smaken ok men inte mer än så
Annika
2025-07-07Supergod och enkel att göra. Mums 😋
Maria
2025-03-23Ska man ha grönpeppar i lag eller utan?
Linda
2024-12-31Hej Linda! det är torkad grönpeppar i. Hälsningar Leif
ICA-köket
2025-01-02