Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4303 KJ / 1028 kCal
Fett92 g
Salt3.29 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Kommentarer
14 stDen blev lila… vet inte om rödvinet var för kraftigt men det ser inte alls aptitligt ut. Smaken ok men inte mer än så
Annika
Supergod och enkel att göra. Mums 😋
Maria
Ska man ha grönpeppar i lag eller utan?
Linda
Hej Linda! det är torkad grönpeppar i. Hälsningar Leif
ICA-köket
Riktigt god så man hade kunnat äta den rakt ur pannan
Jonna
Världsklass 👌
Pontus
Kan man byta ut cognac mot något annat och i så fall vad?
Josefin
Hej! Det går fint att byta ut cognac mot t ex calvados eller whiskey. Hälsningar Leif
ICA-köket
Hej! Vill varna alla att INTE krossa grönpepparn, det smakar anus.
Olle
Bästa recept till oxfilé 👍🏻👍🏻👍🏻
Madlin
Supergod sås, mums
Camilla
Mycket god och perfekt till oxfile och potatisgratäng.
Roland michael