Pepparsås

8
5
Pepparsås

Pepparsås är en klassisk sås som passar bra till såväl en smaskig köttbit som till fisk. Imponera med din egna pepparsås av bland annat finhackad schalottenlök, rosépeppar, chilifrukt, rödvin och rönnbärsgelé. Ett pålitligt recept på en underbar sås!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Pepparsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
finhackad schalottenlök
1 msk
olivolja
1 msk
rosépeppar
3 krm
grovkrossad svartpeppar
1/2 tsk
finhackad chilifrukt
2 msk
rönnbärsgelé
1 dl
balsamvinäger
1 dl
rödvin
2 msk
konc fiskfond (flaska)
2 dl
vatten
1 tsk
maizenaredning
-
salt
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Elisabeth

2/29/2020

På tok för mycket vinäger!

Marianne

1/11/2006

Jag har gjort denna sås sen den publicerades. Ett tips: Byt ut fiskfond mot oxfond samt halvera mängden vinäger. Man får en succésås till rostbiff.Marianne Wieloch

Patrik

8/3/2005

Den godaste pepparsåsen som vi gjort. Passar perfekt till Lax och klyftpotatis, men även till annan fisk och även till kött.

Testa liknande recept