Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pepparsås

(5)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pepparsås är en klassisk sås som passar bra till såväl en smaskig köttbit som till fisk. Imponera med din egna pepparsås av bland annat finhackad schalottenlök, rosépeppar, chilifrukt, rödvin och rönnbärsgelé. Ett pålitligt recept på en underbar sås!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rosépeppar
  • 3 krm grovkrossad svartpeppar
  • 1/2 tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk konc fiskfond (flaska)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk maizenaredning
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs löken mjuk i olivolja. Tillsätt pepparsorterna och chilifrukten och fräs tillsammans med löken i ett par minuter.
  2. Rör ner rönnbärsgelén och låt den koka tills den blir trögflytande.
  3. Häll på balsamvinäger och koka ner tills såsen börjar bli lite simmig. Häll i rödvinet och koka ner tills ca 1/3 av vätskan återstår.
  4. Häll i fiskfond och vatten och låt alltsammans koka ihop i ca 5 minuter. Rör i maizenan. Smaka av med salt.
  5. Servera gärna såsen till Grillad lax och klyftpotatis.