Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pepparrotstillbehör

Pepparrot har en kraftfull och god smak och kan användas som tillbehör till mycket. Välj något av tillbehören som passar till just det du ska laga, till exempel puré, mos eller majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Grön ärtpuré med pepparrot

  1. Koka gröna ärter i 3 minuter. Häll av och mixa med crème fraiche.
  2. Blanda i fint riven pepparrot, salt och nymalen vitpeppar.


Pepparrotsäppelmos

  1. Blanda fint riven pepparrot med äppelmos.


Pepparrotsmajonnäs

  1. Värm rapsolja med fint riven pepparrot. Låt svalna till rumstemperatur. Sila bort pepparroten.
  2. Vispa ihop äggula med rödvinsvinäger och dijonsenap. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Tillsätt crème fraiche, salt och nymalen vitpeppar.

För alla

Grön ärtpuré
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt crème fraiche med laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Pepparrotsäppelmos
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Pepparrotsmajonnäs
Fri från gluten.
Gör laktosfri: ersätt crème fraiche med laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd enbart crème fraiche och smaksätt med pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 6
Grön ärtpuré med pepparrot
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 3 msk crème fraiche
  • 1/2 dl fint riven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymlaen vitpeppar
Pepparrotsäppelmos
  • 1/2 dl fint riven pepparrot
  • 3 dl äppelmos
Pepparrotsmajonnäs
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl fint riven pepparrot
  • 1 äggula
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?