Ost- och lökfylld lövbiff med ärtpuré
Det här receptet är en solklar rätt att servera när du vill piffa upp vardagen. Lyxig lövbiff fylls med rödlök och ost och steks tills de blir möra. Till detta serverar du klyftpotatis och en färggrann ärtpuré.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
500 g lövbiff
2 rödlökar
1 1/2 lagrad riven ost (max 17%)
1/2 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
Ärtpuré
300 g djupfrysta ärtor
1 msk flytande margarin
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
För alla
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfri ost. Stek i mjökfritt margarin och rör även i det i ärtpurén.
Gör så här
Tips
Pressa gärna i vitlök i ärtpurén om du tycker om den smaken och har vitlök hemma.
Gröna tipset: Servera klyftpotatis och ärtpuré till stekta quornfiléer med rödlök och ost om du hellre vill äta grönt.
Gröna tipset: Servera klyftpotatis och ärtpuré till stekta quornfiléer med rödlök och ost om du hellre vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett17 g
Kommentar
Hej! Ärterna passade inte till reten. Stektiden lite onödigt lång. Kanske någon ädelostsås ? En tre veckors sallad istället för ärterna? Förövrigt bra. MVH Yngve
Yngve
2005-11-21