Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ost- och lökfylld lövbiff med ärtpuré

Det här receptet är en solklar rätt att servera när du vill piffa upp vardagen. Lyxig lövbiff fylls med rödlök och ost och steks tills de blir möra. Till detta serverar du klyftpotatis och en färggrann ärtpuré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Lägg ut köttet på en skärbräda. Skala och skär löken i tjocka skivor.
  3. Lägg löken på ena halvan av köttskivorna och strö över osten. Vik ihop till börsar.
  4. Puré: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av kokvattnet men spara det. Mixa ärterna med mixerstav eller i en liten matberedare. Späd med lite av kokvattnet och rör i margarinet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek lövbiffsbörsarna i margarinet ca 3 min per sida. Krydda köttet med salt och peppar.
  6. Severa det nystekta köttet med klyftpotatis, ärtpuré och skivade tomater.

För alla

Gör mjölkfri: byt ut osten mot mjölkfri ost. Stek i mjökfritt margarin och rör även i det i ärtpurén.

Tips

Pressa gärna i vitlök i ärtpurén om du tycker om den smaken och har vitlök hemma.

Gröna tipset: Servera klyftpotatis och ärtpuré till stekta quornfiléer med rödlök och ost om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 500 g lövbiff
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 lagrad riven ost (max 17%)
  • 1/2 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Ärtpuré
  • 300 g djupfrysta ärter
  • 1 msk flytande margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden