Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatis- och ärtpuré med mynta

En färgsprakande och vacker puré med bastanta och intressanta smaker från potatis och ärtor. Du smaksätter röran med vitlök, schalottenlökar och myntakvistar och serverar den förslagsvis till lammstek.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet när potatisen är mjuk. Låt ånga av i ett par minuter.
  3. Skala och finhacka scharlottenlök och vitlök.
  4. Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Blanda lökfräset med ärterna.
  5. Purea ärterna med mixerstav.
  6. Strimla bladen från myntakvisten och pressa potatisen.
  7. Blanda den pressade potatisen med ärtpurén, mynta och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Tips

Passar bra till lammstek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 350 g potatis
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 250 g gröna ärter
  • 1 myntakvist
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer