Potatis- och ärtpuré med mynta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Potatis- och ärtpuré  med mynta

En färgsprakande och vacker puré med bastanta och intressanta smaker från potatis och ärtor. Du smaksätter röran med vitlök, schalottenlökar och myntakvistar och serverar den förslagsvis till lammstek.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Potatis- och ärtpuré  med mynta

Ingredienser

4 portioner
ca 350 g  potatis
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  smör
250 g  gröna ärtor
1   myntakvist
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Passar bra till lammstek.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ebba spritzer cocktail
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och lökfylld lövbiff med ärtpuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med ärtpuré
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga