Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Paprikapaj med färskost

Är du sugen på en härlig paj? Testa paprikapaj med färskost - en matig paj med fyllning av tomater, paprikor, färskost, örtkryddor, oliver och riven ost. Pajen är supergod oavsett om den serveras kall, varm eller ljummen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Blanda mjölsorterna. Skär det kalla matfettet i små bitar. Blanda med mjölet, gärna i en matberedare. Klicka i kvargen och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter (för 8 port) eller en liten långpanna, ca 20 x 30 cm (för 8 port).
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Fyllning: Skölj och skiva tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  5. Bred färskosten på pajbottnen. Strö över örtkrydda. Lägg på tomat och paprika samt oliver. Fördela osten ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Tips

Pajen är god både varm, ljummen och kall.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl kvarg
Fyllning
  • 6 tomater
  • 4 gröna paprikor
  • 200 g färskost med vitlökssmak
  • 1 msk örtkrydda t ex timjan, basilika
  • ca 15 oliver
  • 4 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?