Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
Med en fin bit högrev som får koka tillsammans med rotfrukter får du en saftig köttbit med härlig smak. Serverar du köttet med lite rotfruktsmos och en pepparrotssås med grädde och riven pepparrot så har du en komplett smakupplevelse färdig.
Ingredienser
4 portioner
800 g högrev i hel bit
1 gul lök
1 morot
100 g rotselleri
5 persiljestjälkar
10 vitpepparkorn
1/2 tsk salt/ liter vatten
1 lagerblad
Rotfruktmos
6 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
2 - 2 1/2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
hackad persilja
Pepparrotssås
4 dl av buljong
1/2 dl grädde
2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk riven färsk pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, går det inte lika bra med idealmjöl i stället för majsstärkelse? Med vänlig hälsning, David
David
2020-06-12Hej David! Ja det går bra att använda idealmjöl eller vanligt vetemjöl. Lycka till med såsen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-12Riktigt riktigt gott!! Nästa gång lägger jag till lite mer pepparrot i såsen. Kokade köttet i tryckkokare vilket snabbade på processen.
Jonas
2013-12-06