Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Med en fin bit högrev som får koka tillsammans med rotfrukter får du en saftig köttbit med härlig smak. Serverar du köttet med lite rotfruktsmos och en pepparrotssås med grädde och riven pepparrot så har du en komplett smakupplevelse färdig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet och lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker köttet. Koka upp och häll av vattnet.
  2. Skala lök, morot och rotselleri och skär i bitar. 
  3. Häll på nytt vatten, rotfrukterna, persiljestjälkar och kryddor. Låt det sjuda under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttets innertemperatur är 85-90˚C.
  4. Rotfruktmos: Skala rotfrukterna och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem. Rör eller vispa ner varm mjölk till lagom konsistens. Smaka av med matfett, salt och peppar. Rör ner persiljan.
  5. Pepparrotssås: Koka upp buljongen. Blanda grädde och majsstärkelse och rör ner under omrörning. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner pepparroten strax innan serveringen.
  6. Servera pepparrotsköttet med rotfruktsmos och sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g högrev i hel bit
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 100 g rotselleri
  • 5 persiljestjälkar
  • 10 vitpepparkorn
  • 1/2 tsk salt/ liter vatten
  • 1 lagerblad
Rotfruktmos
  • 6 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • hackad persilja
Pepparrotssås
  • 4 dl av buljong
  • 1/2 dl grädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 msk riven färsk pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?