Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
2
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Med en fin bit högrev som får koka tillsammans med rotfrukter får du en saftig köttbit med härlig smak. Serverar du köttet med lite rotfruktsmos och en pepparrotssås med grädde och riven pepparrot så har du en komplett smakupplevelse färdig.

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev i hel bit
1 gul lök
1 morot
100 g rotselleri
5 persiljestjälkar
10 vitpepparkorn
1/2 tsk salt/ liter vatten
1 lagerblad

Rotfruktmos

6 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
2 - 2 1/2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
hackad persilja

Pepparrotssås

4 dl av buljong
1/2 dl grädde
2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk riven färsk pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Hej, går det inte lika bra med idealmjöl i stället för majsstärkelse? Med vänlig hälsning, David

David

2020-06-12

Hej David! Ja det går bra att använda idealmjöl eller vanligt vetemjöl. Lycka till med såsen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-06-12

Riktigt riktigt gott!! Nästa gång lägger jag till lite mer pepparrot i såsen. Kokade köttet i tryckkokare vilket snabbade på processen.

Jonas

2013-12-06

Testa liknande recept

Kalops med smak av balkan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kokt högrev till olika rätter
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttsoppa med klimp
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig kalops med mormorskokta morötter
Betyg 4.7 av 5.
197 personer har röstat
Över 60 min att tillaga